5 Razloga

You are here: Home / 5 Razloga

5 razloga

ZAŠTO DA ODABERETE NAŠE ORGANSKO MESO

Kvalitet mesa

Organsko meso ima povećanu biološku i nutritivnu vrednost koja se ogleda kroz povećan sadržaj vitamina i minerala, kalcijuma, magnezijuma, gvoždja a naročito omega 3 masnih kiselina i antioksidanata i zato se ističe značaj upotrebe organskog mesa u ishrani, pre svega dece i trudnica. Organsko meso ne sadrži aditive, konzervanse, emulgatore, veštačke boje, arome i pojačivače ukusa.

Bez GMO

Genetski modifikovani organizmi (GMO) i njihovi proizvodi su apsolutno zabranjeni u organskoj proizvodnji odnosno ishrani goveda.

Ukus

Organsko meso ima karakterističan ukus, miris i boju koje često zovemo “zaboravljeni ukus namirnica sa sela”, pre svega zbog upotrebe sveže organske trave u ishrani goveda bez upotrebe koncetrata.

Bezbednost hrane

Organsko meso je proizvedeno po strogim zakonskim propisima Evropske unije i Srbije i kontrolisano od strane ovlašćenih sertifikacionih organizacija bez zadržaja hormona, pesticide, teških metala i aditiva. U ishrani goveda od kojih se dobija organska junetina koristi se hrana koja je proizvedena na njivama bez upotrebe pesticida, hormona i mineralnih đubriva, a strogo je zabranjena upotreba antibiotika i drugih lekova u lečenju goveda. Najveća prednost organski uzgojene junetine je što se u ishrani koristi sveža trava sa organskih pašnjaka i livada.

Dobrobit životinja i biodiverzitet

Zbog dobrobiti životinja organski standardi insistiraju na tome da životinje moraju imati dovoljno prostora za ispašu i svežeg vazduha kako bi napredovale i razvijale se, garantujući istinsku slobodu života. Organske farme i njihovi zaštitni pojasevi predstavljaju utočište za divlje životinje i domove pčelama, pticama i leptirima. Utvrđeno je da je na organskim farmama biljni, životinjski i svet insekata veći i do 50% što pozitivno utiče na biodiverzitet.

SERTIFIKOVANI PROIZVODI