Tradicionalni rezovi

„Bio Panon“ je punu pažnju posvetio vrstama i kvalitetu rezova organskog junećeg mesa. Restorani koji prihvate članstvo u našem ekskluzivnom klubu prepoznaće ovaj  kvalitet i svojim gostima moći će da ponude najkvalitetnije rezove organskog junećeg mesa u sopstvenom meniju. Oni znaju odakle meso dolazi i biće ponosni da kažu da je proizvedeno u Srbiji.

Zrenje mesa

Naše organsko meso se ostavlja na zrenju u vakuumu (takozvano vlažno zrenje). Zrenje mesa u strogo kontrolisanim uslovima traje 21 dan. Pre završetka zrenja (3-5 dana), zavisno od količine izdvojenog mesnog soka, meso se raspakuje i ostavlja da mu se površina zasuši u struji hladnog vazduha. Ovo je tradicionalna tehnika koja omekšavanjem mišića unapređuje ukus i teksturu mesa. Tokom ovog perioda, prirodna voda koja se nalazi u mesu nestaje. Ovim se koncentrišu i unapređuju prirodni ukusi mesa.

Prošaranost mesa

Naše organsko juneće meso karakteriše fina prošaranost. Prošaranost podrazumeva tanke pruge „blede“ masti, koje se nalaze između mišićnih vlakana. Prošaranost je veoma značajno i poželjno svojstvo, posebno kod junećeg mesa. Dobro prošaran stek uvek će biti ukusniji i mekši nego onaj koji uopšte nema masti. Životinje koje se uzgajaju i hrane na pašnjacima generalno imaju više prošarano meso nego životinje koje se drže u zatvorenom prostoru.