Udruženi Farmeri | Welcome
14468
home,page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-14468,qode-listing-1.0.1,qode-social-login-1.0,qode-news-1.0.2,qode-quick-links-1.0,qode-restaurant-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-13.0,qode-theme-bridge,bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.4,vc_responsive
uf-stamp

Firma Udruženi Farmeri d.o.o. osnovana je u avgustu 2013. godine, na inicijativu Udruženje proizvodjača mleka Srbije, koje broji preko 120 članova (fizičkih i pravnih lica) sa cca 20.000 muznih krava.

Firma se bavi organizovanim nabavkama svih neophodnih sirovina, hraniva, mehanizacije, genetskog materijala, usluge osiguranja, tehničke podrške, transferom znanja i pružanjem pravnih usluga za zadovoljenje potreba svojih članova. Članovi udruženja, zauzvrat, radeći preko svoje firme, imaju direktan interes kroz:

  • Obezbeđenje boljih cena i uslova plaćanja
  • Bolju tehničku podršku od strane dobavljača u prvom redu
  • Uvođenje menadžmenta na farmi i praćenje proizvodnih rezultata
  • Stalnu edukaciju, razmenu iskustava i posete srodnim udruženjima iz Evrope

Firma se specijalizovala za razvoj projekata i primenu najbolje prakse u oblasti stočarstva/poljoprivrede. Inicirani su pilot projekti u okviru Udruženja koji će se realizovati preko firme. Udruženi farmeri obezbeđuju konkurentnu ponudu za farmere, kao i koncept prodaje.

Firma pruža konsultantske usluge potencijalnim investitorima u oblasti proizvodnje mleka i mesa i proizvodnje i prerade voća i povrća, kao i pomoć pri apliciranju pristupnim fondovima EU. Obezbeđeni su dugoročne ugovori o otkupu, čime se jačaju izvozni potencijali.

Trgovina

Pivski treber

Pivski trop (treber) je sporedni proizvod industrije piva. Koristi se kao svež ili osušen (dehidriran). U suvoj materiji trop sadrži značajan udeo proteina i energije. Svež pivski treber sadrži oko 20% suve materije i zato se u letnjimmesecima veoma lako kvari. Može da se silira i time se obezbeđuje upotreba tokom cele godine. Krave ga vrlo rado jedu s tim da ga treba postepeno uvoditi u obrok i treba davati posle muže kako mleko ne bi poprimilo njegov miris. Davanje većih količina ovog hraniva u obroku za krave se ne preporučuje, pivski trop može da čini do 20% SM obroka.

Sirovi rezanac šećerne repe

Sirovi rezanac šećerne repe je sporedni proizvod industrije šećera. U svojoj SM sadrži dosta energije i svarljive celuloze. Krave ga rado jedu i treba ga davati posle muže kako mleko ne bi poprimilo njegov miris. Udeo sirovog reznaca ne bi trebao da bude veći od 35% SM obroka.Može da skladišti siliranjem u silo trenčevima ili kobasicama.

Uvoz priplodnog materijala

Firma Udruženi farmeri se bavi uvozom genetskog i tovnog materija. U mogućnosti smo da obezbedimo junice Simentalske i Holstajn rase. Naši partneri su renomirani izvoznici iz Nemačke, konkretno Bavarske, Austrije i Češke. Takodje, nudimo i mogućnost kreditiranja u saradnji sa Pro Credit Bankom, sa kojom imamo potpisan ugovor i koja je omogućila posebnu kreditnu liniju za članove Udruženja.

Otkup priplodnog i tovnog materijala

Priplodne junice- firma Udruženi farmeri se bavi uvozom genetskog i tovnog materija. U mogućnosti smo da obezbedimo junice Simentalske i Holstajn rase. Naši partneri su renomirani izvoznici iz Nemačke, konkretno Bavarske, Austrije i Češke. Takodje, nudimo i mogućnost kreditiranja u saradnji sa Pro Credit Bankom, sa kojom imamo potpisan ugovor i koja je omogućila posebnu kreditnu liniju za članove Udruženja.

Projektovanje

Naši stručnjaci su radili kao savetnici na projektima podizanja farmi i unapredjenja kvaliteta celokupnog procesa proizvodnje mleka u Rusiji i Kazakstanu.

  • Projektovanje novih i rekonstrukcija postojećih objekata
  • Izrada biznis planova

Konsalting

  • Procena i unapredjenje ishrane i menadžmenta stada
  • Priprema hrane i organizovanje ishrane goveda
  • Procena i unapredjenje kvaliteta i higijene muže

Adresa: Nevesinjske 1, 11000 Beograd
E-mail: info@uf.co.rs
Telefon: + 381 11 244 11 43, + 381 11 77 00 914
Faks: + 381 11 244 11 43